måndag, juli 28, 2008

Furuvik!

Ja, tänkte då berätta lite (mycket) om våran helg i Furuvik- Gävle. Kom ju då ner vi 16-tiden. Vart ju lite kisspauser och så på vägen.
Framme på campingen så fick vi nycklar till vår stuga och info om att vi kunde parkera bilen vid stugan. Skönt de:)
En liten detalj var att vi fick 2 små behållare med oss. en med diskmedel och en med skurmedel. Tur de, hade nämligen inte haft en tanke på att fixa sånt.
Kom iaf fram till stugan. De är rätt små de där, men det visste ju jag om. Har ju bott i sånna typ varje sommar när familjen åkt dit.
Iaf så han vi inte mer än att packa in oss i bilen igen för att åka in till Gävle för att träffa Alex och Markus. Fick sitta med Alex i telefonen hela tiden för att hitta fram. Dock så vart det lite fel iaf:P Men hon har ju inte bott där hur länge som helst heller :)
Men hittade fram iaf.
Väl där fick vi komma in och se hur fint de hade det. De har vart duktiga på att renovera. Jättefint var det där.
Sen googlade vi lite pizzerior för att veta vilken vi skulle ta. Alla var väldigt hungriga.
For till en av dem och beställde. Jag och barnen tog pizza och de andra tog thaimat.
Gick ut till en lekpark medans vi väntade. Tog sen med oss maten ut till vår stuga. Kunde ju nämligen inte vara så mycket hos dem i lägenheten eftersom Markus är pälsallergiker. Men vi klämde in oss alla i stugan. Där vart det lite öl för killarna och vin till mig. Alex skulle jobba dan efter så hon var nykter. Sen skulle ju hon köra bilen hem också.
Somnade iaf väldigt gott när det var dags att sova.
Klev upp ganska tidigt på lördagen. Fixade frukost och snabbkaffe :P
Fanns ju ingen kaffebryggare i stugan så vi köpte sånt ist. Inte lika gott som bryggkaffe, men det fick gå ändå. När jag var klar och hade fixat barnen så sprang de och lekte på campingen. De hade en hoppborg där bl.a. som barnen tyckte var superkul. Medans de lekte så åkte jag in till Gävle och hämtade upp Markus som var ledig och hängde på oss till Furuvik.
Hittade hem dit då utan att köra fel helt själv. Kom t.o.m. ihåg deras portkod! Stolt över mig själv där. Var tur att jag inte körde vilse för jag hade noll batteri i telefonen:)

Åkte då iaf tillbaka till stugan och parkerade bilen.
Gick till hoppborgen där barnen, Johan och Dutchess väntade.
Sen vart det prommis till Furuviksparken:)
Löste in oss för den nätta summan av 1035:- Och Malin... jag hade med mig rabattkupongen :) Så vi sparade ju 175:-
Väl inne så letade vi upp vart man kunde låsa in stora väskan. Hade ju med oss badkläder ocg hundmat och så.
Sen vart det en tur runt för att kika på alla djuren. Fanns en hel del att titta på och barnentyckte allt var superspännande. Inne i regnskogen så fanns det MASSOR med ormar och andra reptiler, spindlar och apor. Fick turas om där inne jag och Johan då hunden fick stanna ute där. Vilket var för att inte skrämma djuren då.
På vägen ut hittade jag ju då en liten souvenirshop. Köpte en sån badgeholder?! (vet inte hur det stavas) Köpte den åt Johan för han samlar på dem. Sen fick barnen varsin glass där och jag köpte Ramlösa.
Sen vidare för resten av djuren.
En sak som var superbra där för oss hundägare... var att de hade vattenkranar med skålar under lite här och där, så att man kunde ge vatten åt sin hund. Det var superbra i den värmen vi hade där.
När vi nästan kollat klart på ala djuren så kom vi till Hemliga fortet som finns där. Ett gammalt militärfort. DET tycket Jacob var hur coolt som helst. Fick se gamla kanoner och hur allt såg ut där inne i ett riktigt fort.
En rolig grej som hände när Markus och Jacob gick ut var att, det stog en militärdocka på ena sidan dörren när man skulle gå ut.. på andra sidan satt det en människa smikad och klädd som en soldat. Markus sa åt Jacob att där sitter det en riktig soldat. Jacob kikade och sa: Nej, det är det inte alls och gick vidare:) Trodde då inte att det var en människa som satt där och åt mat :P

Efter det så kollade vi klart på de djuren som vi inte kollat på än. Var typ känguru som vi missat. Och beruv. STORA fåglar de!
När vi kikat klart på alla djuren så gick vi för att käka lite mat. Vart pannkaka till barnen, Fish´n´chips till Johan och en räksallad till mig. Vart dock besviken när det står att det skulle vara lyxräkor i den och kalamati(stavning?!) oliver i salladen. För det var det då inte. Man kanske inte ska förvänta sig det på ett sånt ställe, men då ska det inte stå så heller. Var ju vanliga burkräkor.
Vad Markus åt kommer jag inte ihåg.
Efter maten så vart det iaf karusellåkning. Leija tycket dock att alla som gick fort var lite läskiga. Men hon var duktig och provade det mesta iaf. Jacobs favorit vart radiostyrda bilar:) Efter ett tag så fick jag skicka killarna till resturangen. De såg så törstiga ut:P och så var dutchess lite trött. Så de gick för att ta sig nån öl medans jag rastade barnen på tivolit.
Försökte vinna en sån stoor låda med choklad med Leija. Men vi hade ingen tur i spel hon och jag.
För att barnen skulle komma därifrån med nått pris körde vi ett säkert kort. Ett sånt dra i ett snöre och få ett pris :P
Barnen fiskade även ankor. Och vann varsitt halsband. Man var tvungen att fiska upp 5 st för att vinna och som den söta storebror Jacob är så fiskade han 5 åt sig sen hjälpte han Leija att fiska upp 5 med:)
Därifrån kom de med varsitt Hula-hula halsband. Ett sånt med blommor ni vet?!
När allt i djurväg och karusellväg var klart så gick vi för att gå till stugan. Jag hade läst att poolen de har stängde kl 17, men när vi gick förbi där strax efter så var det hur många där som helst. Så barnen bytte snabbt om och hoppade i.
Johan som satt kvar med vovven träffade några som kom fram och tyckte Dutchess var fin. När jag kom fram visade det sig att det var en av dem som suttit barnvakt åt mig när jag var liten :)
Jacob hade även en klasskompis som var där på Tivolit.
NÄr barnen badat klart klädde vi på dem för att vandra hemåt. Hittade Furuviksgrillen på vägen hem där vi beställde mat. Johan tog med sig hund och barn och vandrade tillbaka till stugan och jag och Markus väntade på maten.
När vi satt där så kom det ut en tjej som jobbade där med mat åt nån annan.. var det ju en barndomskompis till mig :P
Så lite kändisar har vi ju stött på:)
Iaf så tittade han som tog beställningen ut och sa: Nu är eran matklar.. tror jag!
Eh, ok?! Kom och tog våran mat och gick hem. Och jo, allt var med och allt var klart :P
Satte oss i stugan för att äta. Tog mig ett glas vi. Eller en mugg med vin. Barnen hade glasen:P
Är det campingsemester så är det. Då duger nästan vad som helst att dricka ur!
Alex kom efter en stund då hon hade slutat jobba.
Och sen var killarna helt döda :P Så Johan somnade i sängen och Markus och Alex åkte hem till sig.
Alex fick även sin borste som hon glömt hemma hos oss. Helt sjukt att jag kom på att ta med den åt henne :)
Hon vart nog lite brydd även hon över att jag kommit ihåg den :)

Efter de hade åkt så plockade jag iordning i stugan lite. Barnen sprang iväg och lekte och jag slappade med att läsa lite och försöka mig på att lösa korsord. Vilket jäkla spånhuvud man är då. Hade köpt en korsordstidning med svårighetsgrad 2 pennor!!! Hur klurigt som helst. Tycker det är svårt det där. Köper man en med svårighetsgrad 1penna, så är ju de hur lätta som helst?! Skulle ha så man kan köpa en med 1½penna :P
Jag och Leija tog sen en prommis med vovven. Gick för att kolal vart badplatsen låg. Kom hem och försökte väcka Johan. Inte helt lätt då han var helt slut. Men vi hade ju lovat barnen att vi skulle gå och bada, så det var bara att kliva upp :)
Klockan han bli ganska mycket innan vi kom ner. Typ 22:30 kanske?
Men det var ju semester och barnen tyckte det var jättemysigt med ett kvällsdop. Hur varmt som helst i vattnet :) Lite myggit när man stog uppe på land bara. Johan gick tillbaka till stugan lite före oss med vovven. Efter lite mer plaskande så gick jag och barnen upp. Stannade till i ett av servicehusen på väg tillbaka så vi kudne duscha av oss. Skönt med en varm dusch där:)
Gick sen tillbaka till stugan och gjorde klar barnen för sängen.
De somnade ganska snabbt. Jag och Johan satt uppe och myste en stund till.
Somnade ganska snabbt sen när det vart dags för sängen.
Försökte läsa lite, men ögonen gick i kors.
Dagen efter klev jag upp först och började städa lite. Sen klev barnen upp och vi plockade iordning deras sängar. Sen vart det frukost. Då kom Johan upp han med.
Städade klart sovrummet så det var färdigt. Sen diskade Johan och jag fixade iordning köket. Går ju ganska fort att städa en sån liten stuga :) Skönt de!
När vi var klara med allt inpackande i bilen så gick vi till receptionen för att säga att våran stuga var färdig för inspektion.
Då stack nån iväg för att kika så det var ok. Sa åt Johan att han ju kunde gå och hämta bilen vilket han gjorde. Barnen sprang och lekte. Och varmt så in i norden var det att stå och vänta tills de kom tillbaka. Fick iaf ett ok på stugan och så fick jag tillbaka depositionsavgiften på 100:- som vi fick lämna när vi checkade in.
Vi hade bestämt att vi skulle åka och bada nånstans innan vi åkte hem eftersom det var så varmt. Och åkte till ett som låg väldigt nära som vi blivit tipsade om. Tyvärr så var inte hundar välkommen där. Väldigt iriterande. Och eftersom vi inte visste om nått annat bad så sa till Johan att de ju har så man kan bada när man stannar i Tönnebro. Så satte oss i bilen och drog dit. Barnen tyckte det var väldigt skönt att få hoppa i och svalka sig. Dutchess fick träffa massa andra hundar där. Väldigt kul tyckte hon:)
När barnen badat klart så gick vi för att äta mat. Hamburgare vart det nu. Jag och Johan beställde varsitt 150grams mål. Jösses vad stor hamburgare dt var. Var nog länge sen jag beställde så stor.. om jag nånsin gjort det. Men trodde iaf inte de skulle vara såå stooora. Fick inte i mig allt.
När vi var klara så gcik alla nödiga på toaletten sen satte vi oss i bilen för fortsatt färd hem.
Gick väldigt bra att köra, förutom en och annan husvagn som ju då inte får köra så snabbt.
Stannade till i sundsvall för att tanka också.
Det var såå skönt att komma hem sen. Är ju superkul att åka bort sådär, emn det är alltid sååå skönt när man kommer hem igen. MIn man hade saknat sin säng väldigt mycket :)
Fixade undan all tvätt och packning sen vart det bara till att ta det lugnt.
Måste dock dammsuga och så idag trotts att jag städade innan vi for. Men katterna har vält ut en blommkruka som det var ganska mycket sand i.. så det är sand överallt!
Där fick man för att ha städat innan vi for.
Eliin och Tommy kom förbi en stund på kvällskvisten också. Sen somande jag och Johan väldigt snabbt. SKÖNT med egen säng igen:)

1 kommentar:

Malinanan sa...

Låter som om ni haft en trevlig semester. Och vilken tur att du kom ihåg lappen =) tänk vad dyrt det hade blivit annars =)