torsdag, augusti 21, 2008

Hej igen!

Ja, tänkte då skriva om våran semester som vi hade :)
Började då onsdagen den 13:e med att vi tänkte åka så tidigt som möjligt. Men då fick vi ju punktering på ena däcket på tisdag kväll. Var bara till att kolla om vi kunde få någon tid på däckfirman för att kolla om det gick att laga däcket.
Det gick det såklart inte så vi fick köpa ett nytt däck. 900:- nånting gick det på. Alltid kul med sånna utgifter. De var iaf snälla med oss och gav oss en massa rabatt tydligen. Annars hade det gått på ännu mer.
Iaf så kom vi till slut iväg mot Sundsvall. Lämnade av mina barn på dagis och fritids och åkte för att hämta upp lillasyster Sara som också skulle med.
In med hennes packning och sen var det bara att fara söderut.
Gjorde nått stop under vägen för att Dutchess skulle få röra på sig och kissa lite. Hon var superduktig på hela våran resa. Stannade till i Katrineholm för en "snabbvisit" hos Tobbe och Linda. Vart lite längre än en snabbis dock.
Vart bjudna på pizza där. Gottigt!
Fick oss ju även en rundtur i deras nya hus. Stort och fint!
Vid 22-tiden satte vi oss i bilen och drog vidare söderut.
Tog väl inte jättelång tid innan de andra i bilen somnade. Så jag satt och hade allsång för mig själv. Och trots att det kanske inte låter jättefint så vaknade ingen av de andra :)

Vid 3-tiden på natten kom vi då äntligen fram till Helsingborg. Skönt att äntligen vara framme. Hannas kille Niklas kom ner med nyckel och visade oss till Hannas bo.
Väl där så tror jag vi somnade ganska snabbt!
På torsdagen så kollade vi upp hur det var med hund när man skulle över till Danmark. Som jag misstänkte så fick man inte ta över henne.
Så Johan skjutsade ner oss till Knutpunkten så jag och Sara kunde fara över.
Tog de större båtarna för de har större Taxfree-shop. Billigt att åka över med. 54:- t/r. Som hittat. Växlade också lite pengar innan vi for över.
På båten så tog Sara sig en cider och jag ett glas rött vin. Klockan var kanske inte såå mycket... men det var ju trots allt semester :)
När vi kom över så tog vi oss först en tur runt i Helsingör. Ganska gullig stad det där. Massa små söta hus :)
Sen shoppade vi lite alkohol med oss hem.
På båten tillbaka så köpte jag en parfym till min man. Lancôme Hypnôse Homme. Luktar supergott.
När vi kom i hamn så ringde vi Johan så att han kunde hämta oss igen. Lite tungt att gå med allt hem.
Väl hemma så tog vi väl det mest lugnt resten av dagen. Beställde pizza till middag. Jag och Sara delade på en familjepizza. Herregud vad den var stor!!! Fick inte i oss hälften av den.
På fredagen så åkte vi ner och kikade lite på stan. Finns dock inte så mycket att kika på i city där.
Efter att ha släppt av Sara på tåget så gick vi och köpte Sushi åt mig och Johan som vi käkade innan vi tog bilen och åkte ut till Väla ist. Shoppade en del saker åt Dutchess på en djuraffär, lite kläder åt Johan och kläder åt mig.
Efter det så åkte vi hem igen. Var bara att göra sig klar för en kväll på restaurang.
Hamnade å en tjeckisk restaurang. Supergod mat.. och jättebilligt!!! För oss 5 som var där så gick då notan på typ 830:- kr. Sjukt billigt de!
Efter vi var klar där så skulle Johans bror Stefan cykla hem. Vi funderade på vart vi skulle gå men kom på att vi skulle hem och dricka nån öl och spela Buzz på ps2:an.
Var hur kul som helst :)
Satt väll uppe nån timme innan Hanna och Niklas gick hem.
Tror även att vi somnade ganska snabbt sen.
På fredagen ringde jag Sara för att kolla när hon skulle komma. Men hon stannade tills på söndagen i Malmö ist.
Vi bestämde oss för att dra över till Danmark med Tobbe och hans praktikanter.
Vart en hel del till barskåpet även denna tur :)
Fick ju även en parfym av min man då. Dior Addict Shine. Love him!!!
Köpte också med mig ett storpack med Lakrisal hem :)
Efter det så åkte vi hem med alla saker och sen så åkte vi upp till Stefan och Liza och hälsade på där. Kul att få träffa Liza igen :)
Efter det vart det en tur hem igen. Johan la sig och sov ett tag. Sen vart det en promenad ner på stan. Gick runt och kikade lite.
Gick bl.a. ner till vattnet och kikade. Så vacker där.
Sen vart vi såklart hungriga när klockan var 22. Då stänger ju tydligen alla kök. Hittade iaf till slut ett Kinaställe som vi kunde handla med oss mat hem ifrån. Vart 3-rätters :) Varsin soppa med räkships till förrätt, 4 små rätter till Johan och Jätteräkor i ostronsås till mig, med ris då till varmrätt och friterade bananer med glass och nån sås till efterrätt. Allt var supergott!
Fick även varsin fortune cockie. Sånt har jag aldrig fått från nån Kina restaurang hemma. Varken i Sundsvall eller Härnösand. Kryptiska små lappar var det i dem iaf. Men jag tror vi till slut fattade vad de menade :)
Sen vart det lite tv-tittande och sovande.
På söndagen så klev vi upp i lagom tid. 9 kanske?
Gick ner och handlade lite frukost. Var en del saker som var slut. Och så tänkte jag att vi kunde göra mackor och ta med oss när vi skulle på bilträffen.
Kom iaf hem igen och väckte min man. Sen fikade vi och gjorde mackor. Sen åkte jag och hämtade Sara vid tåget. Sen hemoch hämta Johan så vi kunde fara dit ut. FÖrst kom dock Hanna och Niklas och hämtade Dutchess så hon kunde vara med dem ist. De skulle ut och gå i skogen så det passade bättre att hon spenderade lite tid med dem än hängde med oss.
Kom ut då till träffen coh spatserade omkring ett tag.
Tittade lite på bilar, handlade lite saker till väldiga rabatter. Pratade lite med Tobbe också. Han van dock inget iår. Vilket inte var så väntat heller då han inte gjort så mycket med bilen.
For hem medans prisutdelning pågick. Väntar man till efter den så är det så himla mycket bilar som ska iväg samtidigt.
Nu var det bara lite mycket bilar som skulle iväg :P
Kom iaf hem till lägenheten och Dutchess som precis kommit hem. Vart pizza till middag idag med. Men den här gången tog jag och Sara varsin. Men de var ändå väldigt mättande så jag fick knappt i mig hälften av den. Goda var de iaf :)
Sen spelade vi lite Buzz. Och tog det lugnt resten av kvällen.

På måndag morgon så klev vi upp vid 9-tiden. Kollade upp Lisseberg för att få reda på att hundar inte är välkommna där.
Kände då att vi ju inte behövde ha så brottom till Göteborg eftersom vi då bara skulle shoppa.
Väl där så hittade vi parkering lagom centralt. F.ö. MYCKET billigare att parkera än i Helsingborg. 6 kr i timmen kostade det här ist för 20 kr i timmen som vi betalade i Helsingborg!
Gick sen och kikade runt där en del. Träffade på en herre i en hundaffär som började prata med oss. Han hade en jättefin hund han med. Var efter en stund tvungen att fråga vad det var för ras han hade? Och jo.. det var en Rottis även det.. men långhårig! Jättevacker tös. Hade aldrig sett långhåriga innan.
Köpte lite saker med oss innan vi gick och köpte läsk och for vidare. Hittade till Trollhättan utan problem.. men att sen hitta till Malin var lite svårare. Men till slut gick det med. Vart en öl där till maten som hon bjöd oss på. Sen vart det en massa skitsnack innan vi till slut gick för att sova.. typ 3 på natten :)
Klockan ringde väl vid 7. Låg och drog mig en stund innan vi klev upp. Vart kaffe till frukost och sen drog vi.
Hade då fått en vägbeskrivning och hur vi skulle ta oss till Katrineholm. Som visade sig vara helt galet fel. Men nu jobbar ju Tobbe som lastbilslakerare.. kanske fått lite väl mycket ångor i hjärnan??
Stannade på ok i ett litet samhälle och köpte frukost och karta för att se att det ju bara var att vända tillbaka. Suck!
Men sen med kartan så hittade vi. Bestämde oss dock för att skita i att stanan i Katrineholm och Stockholm och åka direkt hem ist. Sparade dessutom 20 mil på det.. och rusningstrafik i Stockholm.
Såg också en STOOOR fågel på vägen hem.. en Örn tror jag.. eller en falk.. eller en stor iaf.. inte en sparv.. den hade sån vass näbb. Måste googla bilder för att luska fram vad jag såg.
Hittar väl en bild på en blåmes som stämmer in :P
Den hade iaf tagit en mus eller nått liknande.

Kom ju iaf ut på E4:an i Gävle. KÖrde vidare till Tönnebro och stannade för middag där. Sara och Johan käkade hamburgare och jag en sallad. Jättegod var den och otroligt mättande!
Efter lite rastning av tösen (inte Sara) så drog vi vidare. Kom då tillslut hem till Sundsvall. Släppte av Sara och hjälpte henne med all packning upp. Handlade lite på Statoil och fpr sen hem.
Och tro om det var lite skönt att komma hem??
Är ju alltid kul att komma bort.. men hemma är ju alltid bäst!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Emma! Brukar vara här inne och tjuvkika ibland :) Drömde om din lillasyster Sara inatt, hon hade rivit sönder ett par trosor som jag skulle ha när jag skulle vara tärna. Öhh?
Hoppas allt är bra med dig!
Kramar från Lina Eriksson :)

Emma sa...

Haha, rolig dröm det :)
Kul att du brukar vara här inne också :)

Anonym sa...

Hahaha, snygg dröm där uppe, jag dör!! Hahaha..
Och jo, jag har hittat tillbaks till vardagen, snart är det jue dags för jobb igen. Tack för en mysig semestervecka ner i söder iaf. [: Och, du måste skicka mig dina bilder. :D
ps. Det var på lördagen du ringde mig för att kolla när jag skulle komma från Malmö, inte fredan, det var jue då jag åkte. [;